page_banner

Вести

Во операцијата, употребата на стерилни хируршки конци е критична за затворање и заздравување на раните. Разбирањето на составот и класификацијата на хируршките конци е од клучно значење за медицинските професионалци да донесуваат информирани одлуки. Во WEGO нудиме целосна линија на хируршки конци и компоненти за да ги задоволиме различните потреби на давателите на здравствени услуги.

Конците може да се класифицираат врз основа на изворот на материјалот, апсорптивните својства и структурата на влакната. Прво, хируршките конци се поделени на природни и синтетички типови врз основа на изворот на материјалот. Природните конци вклучуваат црево (хром и обични) и Slik, додека синтетичките конци вклучуваат најлон, полиестер, полипропилен, PVDF, PTFE, PGA, PGLA, PGCL, PDO, нерѓосувачки челик и UHMWPE. Секој материјал има уникатни својства што го прават погоден за специфични хируршки апликации.

Второ, апсорптивните својства се клучен фактор во класификацијата на хируршките конци. Конците може да се класифицираат врз основа на нивните абсорбирачки својства, вклучувајќи ги апсорбирачките и неапсорбирачките опции. Апсорбирачките конци се дизајнирани да се распаѓаат во телото со текот на времето, додека конците што не се апсорбираат се дизајнирани да останат на своето место на неодредено време. Разбирањето на кривата на апсорпција е критично за одредување соодветни конци за различни типови ткива и процеси на заздравување.

Во WEGO даваме приоритет на квалитетот и разновидноста на медицинските производи. Нашата палета на хируршки конци и компоненти се дизајнирани да ги задоволат највисоките стандарди за безбедност и ефикасност. Покрај конците, нашите производни линии вклучуваат комплети за инфузија, шприцови, опрема за трансфузија на крв, интравенски катетри, ортопедски материјали, забни импланти и многу повеќе. Посветени сме на здравствените работници да им ги обезбедиме алатките што им се потребни за да обезбедат исклучителна грижа за пациентите.

Накратко, класификацијата на хируршките конци е повеќеслоен процес кој бара разгледување на материјалното потекло, апсорптивните својства и структурата на влакната. Со разбирање на овие компоненти, медицинските работници можат да донесат информирани одлуки за најсоодветната шиење за одредена процедура. Во WEGO, ние сме посветени да обезбедиме широк спектар на висококвалитетни хируршки конци и компоненти за да ги задоволиме постојано променливите потреби на здравствената индустрија.


Време на објавување: 22 јули 2024 година